Frills

image447


På svenska heter det väl påriktigt rysch, men jag säger lager av tyg eller volanger eller så använder jag engelska ordet frills och kollade just att på franska heter de la ruche.

Min idol Lauren Conrad har ofta klätt sig i klänningar med rysch och Paris Hilton har jag också sett i den stilen och jag tycker det är ganska fint. En kjol med rysch + en silkesblus är så chic. Jag börjar genast och tänka på en vacker kvinna i Paris som är vacker och skör.

Min kompis Noora frågade mig i Zara ett tag sedan, ifall jag tycker hon kan köpa klänningen eller ser hon ut som en julgran och jag tycker den klänningen är så fin!

Så nu när la ruche är mode och när jag vill ju ha allt som är kvinnligt och som får mig att tänka på Paris, så måste jag ju köpa nåt med rysch. Vad gillar ni?

image448

Saaras inne & ute lista

<<à la mode>>

1. sommarklänningar

vädret börjar bli varmt och då är det skönt att vara i sommarklänning. dessutom är klänningar väldigt kvinnliga och ger därför en väldigt chic-look
image431image429image428

2. jordgubbar
jordgubbar finns det nu av i butikerna och mera kommer det hela tiden! jorgubbar är dessutom hälsosamma och också till bra hjälp i bantning: de suger ut vätskor ur kroppen.

image432


3. marc jacobs. älskar.

image433


4. high-waist-looken

passar utmärkt mig, eftersom jag har naturligt en hög midja och är annars kurvig och kort... gillar detta i kjolar och klänningar, men varför inte i byxor och shorts med?



5. shopping i stockholm
detta är förstås inne för att jag skall göra det om 2 veckor :)

image437


6. färger i kläderna
detta är en urgammal bild från sex and the city, som jag alltid kommer att komma ihåg. perfekta färger.

image438


7. the hills
älskar serien just nu. söta kläder, fin inredning, söta pojkar. allt passar :)

image439



<très passé>

1. uggs
har alltid hatat dessa urfula skor och nu börjar man igen se uggs med shorts, uggs med kjolar, uggs med klänningar. ush, ush, ush! kan man inte ha söta sandaletter och ballerinor istället?

image440


2. svarta kläder
dags att lämna de dystra helsvarta kläderna och koncentrera på ljuvliga färger. svart gör dessutom människor bleka och visar alla världens skuggor i ansiktet man inte ens visste om. nej, nu är det dags att vara pigg!



3. kaffe
ohälsosamt, gör tänderna gula, smakar illa. Jag trodde att jag aldrig kunde leva utan kaffe. sedan fick jag en sjukdom i magen som räckte i flera månader och nu när jag igen skulle vilja ha av det, har jag insett vilket gift det är. älskar te, smoothies mm fräsht!

image444


4. läderstövlar
älskar looken med läderstövlar, men på detta väder är de redan passé. används igen i höst! nu är det dessutom perfekt tid att föra dem till skomakaren för att få nya klackar eller bättre dragskedjor, skovax på och i skåpet och stå :)

image445


5. tjocka strumbpbyxor
passé på detta väder, raka benen och sätt tunna genomskillniga på kallt väder och bara ben i solen!

image446

Vad anser ni, håller ni med???

Valborg!

image427


Idag är det valborg, hurraa vad roligt! Och det regnar inte alls och det är helt enkelt en ljuvlig dag! Vad skall ni göra idag ? Jag skall jobba nu på förmiddagen och sedan skall jag laga mig färdig, dvs. klä på mig klänning och strumpbyxor och klackskor och så skall vi träffas med Noora i stan. Köpa lite champagne och mat. Så skall vi kolla på när Havis Amanda statyn får valborsmössan på huvudet (en tillställning i Helsingfors där ALLA samlar sig. Jätte roligt och träffa bekanta!) Och så skall vi vara gulliga: laga mat, sitta på en terass och bara njuta. Ha alltså en superrolig men lugn kväll :) Jätte chic.

Dagens önskeoutfit

image425

Högklackade skor? Bättre sex!

Läste just Hannahs blogg på veckorevyn och kolla vad hon skrev:

image424


Jag har alltid varit av den åsikten att det gör mera gott än illa att ha högklackade skor och nu fick jag ett bevis till! :)

Här är mina andra argument, till varför högklackade skor är bra:
- Klacken putar ut på baken, förlänger på benen = man ser längre och kurvigare ut
- De gör att man ser mera kvinnlig ut
- Man måste anstränga sig lite mer än med flata skor och därför tränar man mera och att träna är alltid hälsosamt!
- Musklerna i foten blir mer tränade och det är ju väldigt bra att ha starka muskler i fötterna, för dem behöver vi ju ha i skick i hela livet
- Och nu! Höga klackar förstärker bäckenbottenmuskulaturen. Bättre sexliv för alla kvinnor :)

Mardi

Plats: Är på jobbet. Jobbar på kontoret på ABB.
Klädsel: Silke/Bambutröja av Massimo Dutti, vit topp under, svarta jeans, läderbälte och läderballerinor.
Gör: Läser bloggar och dricker Chai-te. Skall snart ta itu med pluggningen till tenten. Arbetet? Nå lite av det också...
Skulle nu vilja ha: Ett klassiskt arband av Hermès. Skulle passa parfait avec mon outfit.

image423



Idag är jag lite déprimé... fick nämligen igår i posten elräkningen från 6 månaders tid och det är ju inget att hurra för, eftersom den summan är direkt bort av mitt shopping i Stockholm. För den pengen kunde jag ju ha köpt fast vad..... så idag försöker jag hålla rumppan fast i kontorsstolen tills den domnar! Dvs. jobba typ 10-11 timmar så att jag får en så stor lön som möjligt ännu före le voyage :)

Prinsessor

En sak som jag inte kan tåla, är när medierna skriver hela tiden om varför Victoria och Daniel inte ännu har gift sig? Eller när egentligen skall Kate Middelton och William ha sitt bröllop? För fan, får väl människorna gifta sig precis då de själva så tycker och inte finns det någon rätt ålder för det precis! Jag hatar att det skrivs att någon är herregud redan 30 och ogift! So what?!

På tal om Kate, så tycker jag att hon har en ganska bra stil. Hon klär sig ganska klassiskt och städigt så hon passar bra in i bilder av kungafamiljen men samtidigt har hon en glimt av sin egna stil som gör att hennes outfits är oftast ganska så snygga :)







Den här outfiten tycker jag att är mest prinsesslik :)

image420

Jag vann!!

Hurraaaaaa ! Jag vann en goodiebag i Ebbas blogg !!!!!!

Rött!

Eftersom Iinas gåva var i röd tema samlade jag här ihop några söta röda plagg :)

image414

Födelsedagsmiddag!

Iina fyllde år på måndagen och idag var det dags att fira henne! Klädde mig i jeans och silkeströja och stort smycke...
image410
(Obs! Inte min bostad, min pojkväns! Jag har lite städigare...)

Ja, jag for iväg med detta paket :)



Och det innehöll dessa små söta grejer :)



Vi var på Virgil Oil Company och äta och på Café Esplanaden på födelsedagstårta och hade det så mysigt och gulligt så! Kolla söta födelsedagsbarnet:

image413
Tufft, med pink scarf och pink-färgade ballerinor!


Stockholm Shopping

Okej, så här långt har jag kommit....

1. TopShop besöks som först, eftersom vi inte har det i Finland och det finns i Stockholm och eftrsom kläderna är billiga. Detta tänker jag iallafall spana efter...



2. Nitty Gritty, Needy Greedy Outlet, Mrs.H, C/O Stockholm är några butiker jag bara måste få besöka. Få se om pengarna ränker till för att skaffa nåt från dem, men t.ex Nitty Gritty är min pojkväns favoritbutik i hela världen och därför måste jag ju bara kolla vad det är för nåt :)

3. Monki, Cubus och Bik Bok har jag förstått att också är relativt billiga butiker, så de måste kollas... dessa kunde man ju spana efter i dem...


4. Saker & Ting. Måste kolla på vintageklänningar...

5. Bric-a-brac, Champagne, Tjallamalla, Mint. Hörde att dessa butiker skulle vara söta...måste ju kollas igenom :)

6. La principessa, Judit's Second Hand, Myrorna, Beyond Retro, Helene e' Snygg... vill se in i en annan stads 2ndHandbutiker, ifall man kunde fynda något sött som ingen annanstans finns :)

7. NK. Litar på att hitta det jag inte ännu hittat  i de små butikerna på NK :)

På min shoppinglista finns iallafall...
~ röda ballerinor
~ nude peep-toe skor
~ kjol som har hög midja
~ 1 par billiga jeans i längd 30 att ha med ballerinor
~  ett paraply av typ MarcJacobs eller miu miu

Så, vilka butiker kan ni ännu tipsa om??? Finns det söta, speciella skobutiker i Stockholm? Låter min lista på butiker någolunda vettig?

Utbyte från Riga till Stockholm!

image401

Okej... så vi satt med mamma igår framför datorn och sökte flygbiljetter till Riga och det var så hopplöst! Vi fann ingenting som skulle ha passat oss! Flygtiderna var så tokiga och om de igen passade oss blev de 3dubbelt pris jämnfört med de som inte passade mm mm...

Vi blev alldeles deppiga! Men så bestämde vi oss att vi åker till Riga senare på sommaren/hösten och åker till Stockholm mellan den 15-18.5 !! Vi kan äta lunch med mammas syster, shoppa oss tokiga och vi skall bo på ett Scandic hotell riktigt inne i centrum :) !!

Men nu vill jag höra tips, p å  a l l t !  Finns det butiker som jag inte annas skulle hitta? Var är bra platser att äta lunch? middag? Finns det dolda outleter någonstans ? Var finns REA? Var lönar det sig att shoppa??? Ge mig alla tips ni bara kan hitta på! Tunnelbana-biljetter? :) Oj vad roligt att komma till Stockholm en sväng :) Måste ta med en tom kapsäck...

Fredag!

Jag är ännu också glad över klänningen som jag hittade igår!!


Idag är jag på jobbet. Studerar och jobbar turvis och emellanåt piggar upp dagen med en kopp chai-te och surffande på bloggar och tidningar i nätet...

Jag köpte annars igår en ny ögonskuggapalett. Den har ljusa färger så den skall användas som vardagssmink. Sparar på de mörkade färgerna till utekvällar mm.

image398


I kväll skall jag åka och hälssa på mina föräldrar. Min lillebror kommer också, han har lov från armén. Jag har såå ledsamt efter min gullehund! Manda fyller dessutom 12 år redan nästa veckoslut! Jag var bara 10 då jag fick henne. Oj :) Vi skall med mamma i kväll kolla om vi skulle hitta bra flyg och hotell till Riga. Ifall vi gör det åker vi om 2 veckor!! Men om det är för sent och resan blir och kosta för mycket skjuter vi upp den med en månad eller så. Men till Riga skall vi iallafall i närtiden!

Hurdana bakgrundsbilder har ni annars på era datorer? Här är mina från jobbdatorn och skoldatorn. Min egen har jag ingen bild på...




THE Klänning

Hej på allihopa! Jag är så glad!! Jag åkte efter jobbet in till stan för att köpa en födelsedagsgåva till Iina. Jag hittade nåt smått och sött och hoppas att hon gillar det :) Jag kan ju inte berätta vad det är eftersom Iina läser bloggen :) Men på söndag kväll skall vi fira henne med lite middag och annat gulligt!

Men, till saken. Jag började prova på klänningar i H&M...provade bland annat dessa....



De var ju alla söta! Men ingen satt perfekt så jag var lite fundersam...

...gick sedan till Gina Tricot och funderade ett tag på att köpa denna...



Men jag är inte så för puffärmar. Jag gick ännu via Zara hem och på vägen ut från Zara kom denna klänning i mitt sikte, jag prövade den och blev sååå glad! Det är JUST en sådan klänning jag ville ha!!!!!!


image395



Så nu har jag en klänning, som är high-waist, som är en pigg shochpink färg, som sitter på mig och det bästa: jag kan ju definitivt ha den på på 1.Maj !! Hurra!

Obsessed med Miu Miu väskor !

image366image367

Jag blir alltid tokig på nåt speciellt, så tänker jag på det hela tiden och dagdrömmer mig bort. Nu är det Miu Miu väskorna som ligger kvar i mitt huvud och skulle så vilja ha en! Jag älskar med Miu Miu väskorna deras färger, de är såå söta!




Just nu är jag helt tokig i speciellt 2 väskor. Den ena är lite mindre och den andra lite större. Båda är i ljusbrunt läder och båda har både korta band och ett långt.

image385

image386


Och denna...

image388


image389

Båda skulle jag använda VARJE DAG, eftersom jag inte kommer på en enda outfit de inte skulle passa med!


Peep toe

En sak som jag definitivt kommer att spana efter i Riga (ifall vi nu åker) är peep toe högklackade. Jag blev säkert inspirerad av dem när jag började fundera på High-Waist-looken och nu kan jag inte sluta tänka på dem! Jag skulle definitivt kunna ha ett par i nude !

   

Eller sedan i silver eller svart....

   

Men de som absolut vinner mitt hjärta och får mig att skrika "vill ha! vill ha!" är dessa från Miu Miu. Perfekta!

image365





Get the High- Waist Look

Min favorit i stil, Lauren Cobrad är ju också ganska så kort och kurvig och dessa två outfits som hon har på sig gillar jag massor!


image340 image341


Reese Witherspoon hade också en hög-midjad klänning på en fest...



Och Scarlett Johansson är också en fan av den looken....

 


Forever21.com har bland annat dessa plagg som är i samma stil...

       

Och TopShops några...

    


Och kolla denna dröm av Donna Karan!

image358



Kristin/Charlotte- look

image334

Eftersom jag är kort och kurvig, borde jag klä mig som jag berättade om här. Jag sökte på nätet bilder på Kristin Davis, där hon har samma höga midja-look, och dessa fann jag....

  
  


Vems look tycker du mest om i Sex and The City?

Att klä sig rätt

Jag läste i In Style om hur man skall klä sig om man har en kropp som jag: man är kort och kurvig.  Som exempel fanns det en bild på Kristin Davis, eftersom hon är också kort och kurvig. Det stod att man borde klä sig i urringade skjortot, höga midjor på nedredelen och högklackade skor som är väldigt öppna och visar mycket hud.

image333


Höga midjan får en kort och kurvig tjej att se längre ut och den framhäver den smalare midjan :) Så nu skall jag spana in i framtiden vad Charlotte har på sig i SATC !

Dagens favoriter

Om jag idag skulle vinna på lotto, skulle jag skämma bort mig själv med dessa....

Ljusrosa klänninga va MiuMiu

image330

Persikofärgad vårrock av Chloé

image331

Röda ballerinor från Marc Jacobs:

image332

Och en resa runt jorden :)

The Hills

Jag är säkert helt out och alla vet om det här redan, men jag berättar ändå.

HÄR kan man kolla på alla season 3 The Hills avsnitt alldeles gratis!!! Perfekt för kvällar då det inte kommer nåt på TV eller om man missat något avsnitt :)

image322

Rolig måndag <3

Idag har det varit en trevlig dag :) Jag var på morgonen och mätte belysningar i ett kontorsutrymme (det var en del av min kurs) och sedan hängde jag med Noora ett tag på skolan före jag åkte iväg till ljusbehandlingen och matbutiken. Noora hade en alldeles urtjusig outfit idag så jag måste ju bara visa den:

image317
Kargskjorta: Benetton
Svart tröja: Kookai
Jeans: Fornarina
Väska: Bruno Magli
Ballerinor: från en söt butik i Milano
Bälte: Massimo Dutti
Nagellack: Essie , färg 43, perfekt nyans till ballerinorna :)

Jag bara ÄLSKAR röda ballerinor och hoppas på att jag skulle hitta ett par i Riga. Jag skulle också vilja ha ballerinor i svart (går med allt), brunt (går med allt) och sedan 2-färgade, där tårna skulle vara annan färg en själva skon....

Nu när jag sparar pengar till resan så försöker jag äta nudlar eftersom dom kostar så lite. Idag fann jag i butiken nudlar med så roliga paket! De heter "koka" och har aldrig sett sådana förut...


Och naturligtvis kunde jag inte hålla emot utan köpte Maj-numret av In Style- British Edition. Jag bara älskar tidningen. Vilken är annars eran favorit tidning?



Imorgon skall jag åka med belysningsteknik II- kursen till Philips på besök, och nu vet jag inte vilken outfit jag skall klä på mig??

image320

Kragskjorta: Shirt Factoy
Silke/Bambutröja av Massimo Dutti
Grön clutch från H&M
Kjol H&M
Strumpbyxor Wolford
Ballerinor från Italien.

Eller:
image321
Läderstövlar: Via Vai
Jeans: H&M
Tröja: Prada
Väska: Furla
Scarf ärvt av mamma




Detta gillade ni mest

Färggranna väskan av Chloé och de röda skorna från TopShop var absolut de populäraste. Av Comptoir des Cotonniers-outfiten var de 2 första jämnställda.




Jag gillar mest av väskorna Roberto Cavalliväskan för vardagsbruk, eftersom den är stilren och klassisk, men jag skulle mest troligen köpa den färggranna Chloé i butiken, eftersom den skulle vara så färgrann och söt. Av skorna gillade jag alla lika, beroende på hurdan outfit man skulle ha, och av Comptoir des Cotonniers- outfiten är detta absolut min favorit:
image313


Skulle ha på den med ljusa ballerinor och skulle sy upp den några centimeter, så söt :)

Jag kom i kontakt med Comptoir des Cotonniers, då min kompis Noora köpte en kjol därifrån, och den kjolen är såå söt! Nu hoppas jag på att själv få möjlighet att besöka en sådan butik. Och så gullig musik de har på hemsidorna <3


Vilkendera skulle du välja???? vol.4

Okej, så nu är det för fjärde gången aktuellt på min blogg att välja mellan 3, 3 gånger :)

Vi börar med en Clutch. Vilken skulle du helst vilja ha?

En silverfärgad av Chloé:
image307
Eller en färggrann av Chloé:
image308
Eller en i läder av Roberto Cavalli?
image309
Okej, så vilket par sommarskor skulle du välja för casual-dagar?
image310
image311
image312

De var alla från TopShop.

Och den sista.... vilken Comptoir des Cotonniers-outfit skulle du välja?

image313image316image315

Billiga kläder av bra material

Jag blev intresserad av att söka fram olika plagg på nätet, som inte kostar så mycket men vilka verkar vara av stadigt och bra material, så att man kunde ha dem längre tider. Dvs. Billiga kläder (billiga och blilliga, men inte lika dyra som designer-kläder) som inte kategoriseras som slit&släng.

Det första jag kom att tänka på är H&M:s "a tribute to Marimekko"-kläder:



De är av stadigt bomullsmaterial, så de lär skall hålla längre än några månader. Jag måste nog erkänna att jag inte gillar dem så mycket, jag föredrar Marimekkos "riktiga" plagg.

TopShop har många kläder som jag tycker att är ordentligt sydda och av stadigt material. Som exempel den här toppen, som jag har i naturvit:

image289

Och kan tänka mig att det finns en hel del andra plagg också. Iallafall är deras skor gjort av äkta läder!




Zara är en butik som jag emellanåt älskar och emellanåt hatar. Zara kan t.ex ibland ha 5 stycken byxor, alla med samma storlekslapp men då man mäter dem på varandra är de alla olika storlek ?! Zara kan ha alldeles ljuvliga, stadiga och hållbara plagg för relativt billigt pris men samtidigt också alldeles trasiga, see-through plagg som kostar massor och slits genast. Det som jag hatar med Zara är att knapparna lossar så lätt.

Mango kategoriserar jag lika med Zara, endel fina grejer till bra pris och endel hemska slit&släng material för dyrt pris.

Ett "budjet-märke" jag älskar är American Eagle Outfitters. Köpte för några år sedan lite baskläder i AE i New York och har dem alla ännu kvar och i gott skick! Och jag har använt topparna dagligen året om (under tröjor på vintern och som sådana på sommaren) och läder sandalerna ser ännu perfekta ut. Här är några godbitar...

image297

Här var alltså samma ribbstickade topp jag har i brunt och vitt och använder hela tiden....




Det som jag skulle vilja veta är om Forever21 har bra och hållbara plagg? Har aldrig köpt av de något, men det finns massor av söta kläder på deras sida, och för ett billigt pris... anser ni att någon av de märkena jag har talat om skulle ha väldigt dåliga plagg?

Tyra Show: Label Mania

Jag bloggade tidigare idag om slit & släng kläder och dyrare designkläder och gjorde en budjet vs. dyr outfit grej. Nu har jag hittat en riktigt rolig Tyra Show avsnitt som heter 'Label Mania'. Såå bra, värt att kolla :) Det är det som jag hatar också, att människor blir tokiga i det som kostar mycket. Bara för att något är dyrt betyder inte att det skulle vara bättre!



Det finns 5 delar av avsnittet allt som allt, men jag postar dem inte alla här för man kan ju klicka fram från youtube själv :)


Dyr vs. Budjet

Jag hatar slit&släng kläder. Jag hatar det att jag inte har pengar och måste skaffa något från H&M som jag använder ett tag och sedan kastar bort eftersom plagget inte mera ser bra ut. Men däremot hatar jag att betala hela sommarjobbs lönen på bara ett plagg. Jag älskar designer-kläder, för de är oftast av bättre material, har bättre klippning och en bättre färg.

Det som jag ändå uppskattar över allt, är att man kan mixa ihop. Typ en jättedyr och superfin väska av MiuMiu som piffar upp budjetkläder.... eller riktigt fin klänning av Marc Jacobs med skor och väska från en secondhand butik. Jag älskar också att shoppa utomlands i butiker som är billiga och som inte finns i hemlandet. Då kan man fynda något alldeles sött och av bra material som inte kostar så mycket.

Här gjorde jag en budjet vs. dyr outfit jämförelse..... :)

Outfit nr.1: Dyr 1741 euro (dvs. 16 356 kronor)
image285

Innehåll:
~sandaler av Pedro Garcia 345 e
~kjol av Miu Miu 350 e
~topp av Chloé 364 e
~Clutch av Bottega Veneta 430 e
~Armband av Isharya 252 e


Outfit nr:2: Budjet 106 euro (dvs. 996 kronor)
image286

Innehåll:
~Skor från Forever21 16 e
~Kjol från asos 35 e
~Topp från TopShop 25 e
~Clutch från Forever21 20 e
~Armband från asos 10 e

Så vad säger ni.... dyr? budjet? blandning?


Riga

image284


Jag kan bara inte vänta längre. Det är bara en månad kvar tills jag skall åka på veckoslutsresa till Riga för att shoppa. Har någon varit där och vill dela med sig tips så tar jag gärna emot :)

Polyvore

Jag älskar polyvore ! Jag kom i kontakt med den för första gången förra sommaren, då jag sökte fler applications på facebook. Nu leker jag med den alltid då jag har trist på jobbet eller då jag vill hålla en paus. Jobbar idag hela dagen och går medsamma igenom gamla tenter... denna polyvore gjorde jag idag för att pigga upp min dag:

image283



Med Polyvore kan du alltså söka fram till exempel "prada pumps" eller "white top" och så söker den fram alla de plagg om lagats in på polyvore. Så är det bara att välja, lägga till, ta bort och fundera ut en perfekt outfit! Ibland tänker jag faktiskt, att det skulle vara roligt att gå och shoppa efter det man valt och gjort till outfits, för man älskar ju sina egna kombnationer :)

Outfiten jag lagt ihop idag skulle jag vilja ha på mig nu på vårdagarna då jag vill vara söt och städig. Hihhi :)

Min dag idag

image282


Jag åkte in till centrum efter jobbet, eftersom jag inte årkade mera med all skolstress. För mycket tenter på kommande! På stan gick jag till H&M och köpte den bruna kjolen och den lilla gröna clutchen. (Eller clutch och clutch, den har ett långt band, men jag tänkte använda den som clutch!).... sedan köpte jag nytt nagellack också :) I tåget på väg hem läste jag på min roman (håller upp min franska)

på bilden: scarf som jag hade på mig idag, nya clutchen, romanen "le problème avec Jane", min kalender, nya nagellacket och nya kjolen.

10 frågor

Här är svar på 10 frågor om mig. Du kan copy/paste frågorna i kommentarerna och svara själv :)

Namn, ålder:  Saara Sofia Ingeborg, 22 år
1. Vad studerar du?  Belysningsteknik på Tekniska Högskolan
2. Var jobbar du?  På ABB
3. Dina favorit jeans?  Av de jag äger, mina nya wrangler som är blåa, ganska slim och vars buntlängd är uppsydd att gå med mina högklackade skor. Mina favoriter genom tiden var ett par mörkblåa av Hugo Boss, som jag redan har slitit slut...
4. Favorit shoppingstad? Milano
5. Vilka internetsidor surffar du på dagligen? 3 olika mail kollar jag, facebook, livejournal, blogg.se, ebbas blogg på veckorevyn, dailymail.co.uk, net-a-porter, och säkert 20-30 olika bloggar...
6. Favoritmärke/designer? Chloé, MiuMiu, Marc Jacobs
7. Sommarplaner?  Skall jobba hela sommaren, resa till Riga och Paris, vara brudfrämma till min kompis som gifter sig, äta massvis med glass och ha superroligt!
8. Sparar du dina textmeddelanden eller raderar du dem? Jag sparar dem då jag får dem men alltid då och då (typ på tåget/bussen/tråkig föreläsning) går jag igenom dem och tar bort alla jag inte behöver....
9. Har du en mp3-spelare? Ja, en pink ipod shuffle
10. Klädsel nu? läderstövlar (ViaVai), slim jeans(H&M), brunt bälte, turkos topp, brun ylletröja (Massimo Dutti), turkos scarf...

jeans guide

Jeans guide på Net-a-porter

image280

jacka

Jag fann igår den finaste jackan någonsin! Den var grann gul och bara såå söt. Jag såg den på Zara och min kompis Noora gapskrattade. Hon sa att jag absolut inte kan ha den för då påminner jag om någon som har gul regnrock och sydväst på huvudet. Jag litade på henne och lät bli att köpa jackan.... ja den satt ju inte så bra vid bröstena heller... hittar ingen bild på den, men jag skulle vilja ha en jacka i stil med dessa:


haha, shopping fortsätter...

Så de svarta skorna gick sönder på några timmar! Och då jag kom hem så ansåg jag att jeansen jag hade köpt var alldeles för stora. Så jag returnerade bägge två idag!

Så träffade jag Noora och vi gick omkring i butikerna och så köpte jag skorna från Din Sko som jag drömde om tidigare idag och så köpte jag ett par Wrangler'sjeans på JC. Det fanns inte min längd men de sydde upp dem med detsamma åt mig, så de blev perfekta.

Gillar de nya skorna och jeansen mycket mer än de gamla. Vilken bra upgrade!!!

image275



Din sko eller min sko?

Jag kollade lite på nätet och jag ittade ett par på DinSko som skulle kunna vara söta...måste ju se dem live men ändå...


Deppig

Oj, jag är så nere. Har haft på mina nya skor o jeans idag och mina skor är alldeles förstörda! Ena bandet bara lossade plötsligt ! Och det var inte ens spänt fast eller nåt. Efter en stund märkte jag också en stor rispa i klackens material. Nej, nej, nej. Så dåliga skor tänker jag absolut inte stå ut med. Skall föra dem tillbaka och med de pengarna köpa nya finare från någon annan butik. Hoppas jag hittar sådana som är runda framtill. Har nämligen inte alls högklackade skor som är runda.... bara spetsiga och sandaler...


shopping :) !!

Jag funderade då jag kom hem att vad fattas det från min garderob så att jag skulle ha en stil lite mer lik Laurens? (som jag har bloggat om de senaste dagarna...heh..). Jag har ju solglasögon som jag gillar och ett helt skåp fullt med scarfar. Och en stor handväska MEN jag har ju inte högklackade skor att använda dagligen och inte har jag heller jeans vars buntar inte är helt skinnyskinny. Så idag shoppade jag detta:


Svarta Mary Janes och Lees jeans där buntarna är perfekt längd och går på skorna. Jag är så ivrig :) och skall ha de genast imorgon på mig!

i stil med Lauren

Så Lauren Conrad har en massa söta klänningar, men då när hon klär sig i jeans, så ser hon också elegant ut. Jag har märkt att de kändisar vars stil jag älskar (Lauren, Nicole Richie, Cameron Diaz, Rachel Bilson, Jessica Alba), de har alltid vissa saker varför de ser så söta ut: accessoarer! All it takes är en söt scarf, stor väska, lite smycken här och där och solglasögon.

Här är väskor jag tycker man skulle kunna piffa upp sin stil med...


Så har Lauren väldigt ofta klassiska pumps med sina jeans...


Scarfen har de väl ganska så ofta bara och hänga runt halsen, eller sedan med högst en knut....


Sedan är det bara att piffa upp allt med ett par stora solglasögon som passar ansiktsformen :)


Och voilá, har vi det här:


image260


The Hills Extra

image230

Läste Ellis blogg på morgonen och blev alldeles ifrån mig. Har Heidi också blivit designer??

Jag tycker om Lauren Conrad. Jag tycker att hon är en ambitiös flicka som är snäll, söt , har bra stil och är äkta. Jag gillar inte Heidi för hon är på något sätt mycket mera ytlig och irriterande och hon är alldeles för oäkta. Det att Lauren Conrad ville pröva på att vara designer och göra en egen collection var en toppenide! Jag älskar hennes stil!



Här är Laurens collection från Los Angeles fashion week:



Jag älskar bara alla söta klänningar! Dessa är mina favoriter från Lauren Conrads Collection:



Heidi är sedan en helt annan grej. För det första: om man heter Lauren Conrad så låter det bra med namnet som brand, men om man heter Heidi Montag och kallar sin brand för Heidiwood blir det lite tacky, eftersom det låter som ett dåligt påhitt från Hollywood. Man skrattar ju åt namnet och kan inte ta det på allvar. Men Heidi har väl ingen fantasi. Och vilka fula material på plaggen, de ser så billiga ut! Kolla:


Inte såg de bättre ut på modellerna heller, vilket kläder ju oftast gör, men inte denna gång....



Själva Heidi såg ju också lite "billig" ut i för små shorts...

image245


Så, vad anser ni? Lauren eller Heidi? Gillar ni plaggen?

Min drömtopp ! :)

Okej, okej, jag ljög. Jag vet att jag borde studera men jag måste bara kolla igenom lite kläder på nätet och just nu älskar jag bara den här toppen:

image221


Lördagsprogram

Nu har vi fört alla grejer på lopptorg med mamma. Det var så skönt att sätta fram alla kläder som man inte mera använder. Och att ännu få pengar för dem :D Där var genast människor som gick ihop med våra grejer och flera av mina skjortor for iväg mot  kassan :) Vi har alltså bordet i 1 vecka.

Och sedan skall vi åka till Riga med pengarna och shoppa allt ljuvligt och nytt! Läste om att i Riga finns det ett shoppingcenter  i 5 våningar som kallas för Palazzo Italia och det säljs bara italienska  märken som Valentino, Prada, Dolce & Gabbana, Gucci mm.... så det skall bli roligt att gå igenom de 5 våningarna :) !!

Nu är det annars lite stressigt, borde nämligen klara av 9 kurser ännu före sommaren. Så nu skall jag vara tråkig och studera. imellan kolla på The Hills och äta naturligtvis och sedan mysa med lördagkväll :)

Mischa

Mischa Barton har nog ändrat sig, och inte mot det goda. Kolla bilden från OC-tiden och bilden från förra veckan....

image219

image220

Outlet tankar

Jag har nu lyssnat på era åsikter och undersökt outletsidan (jag talar om det här) och kommit fram till:
  • det är så billigt eftersom plaggen kan ha små fel
  • felen varierar men mest har de att göra med typ. en annan färgs knapp/band/dragsked mm
  • de har endast vissa storlekar, så plaggen kan också vara modelstycken
Men ändå tycker jag att 70-90 prosent billigare, är väldigt mycket billigare och därför var jag lite skeptisk. Men på sommaren med sommarjobbslön kunde man ju försöka beställa någonting och om beställningen går bra, beställa till :) Jag skulle gärna ta emot Marc Jacobs och MiuMius och Fendis silkesklänningar samt Chloes silkestoppat för högst 100 dollar :)

Superbillig Oulet... 4 REAL?????

Oj, vilken morgon! Stämplade in på jobbet redan 7:11 ! Nu har jag druckit en ljuvlig kopp orientaliskt grönt te och blivit riktigt uppiggad. Jag vill ju försöka jobba så mycket som möjligt de dagar jag har möjlighet (dvs. inga studier) så att jag får massvis med shoppingpengar till Riga :)

Men nu har jag ett allvarligt problem: jag fann denna sida på nätet. Är outleten riktig? Är den pålitlig???? Hur är det möjligt att ex. denna klänning från Miu Miu kostar 1750 euro (16423 svenska kronor) på net-a-porter men bara 126 euro (1183 svenska kronor) på outleten ???? Varifrån kommer kläderna????

image217

Jag kan bara inte förstå! Är det ett skämt?? Och denna klänning av Marc Jacobs på net-a-porter  375 euro (3520 svenska kronor) och på otleten 68 euro !!!! (638 svenska kronor) Vad ? Hur ? Varför ? Och varför har klänningen en annan färgs silkesband på de båda ställena...?

image218

Är det är ett skämt eller är det här svar på alla mina böner ??????????????? Hur kan jag få veta? Vad säger ni??? 

hihhi :)

image216

Hihhi, jag sålde min tvättmaskin! Saken är den att vi skall ha rörremont i huset, så jag måste flytta bort för 4 månader! Jag skall bo hos min pojkvän och mina föräldrar lite turvis, så det är väl okej. Men efter remonten kommer inte min tvättmaskin att rymmas, eftersom man fyller på min maskin framifrån. Måste skaffa en ny som är smalare och fylls på uppifrån. Jag satt maskinen i går kväll till försäljning på nätet och idag på morgonen väcktes jag av en ivrig köpare som redan förde bort den och gav mig pengarna i handen.... hur skall jag nu tvätta mina kläder? :) remonten börjar ju först om 2 veckor! Haha, tänkte ju inte att jag skulle få den sålt så snabbt...

still obsessed...

Min antibiotikakur är äntligen över! Igår var jag ute på 1 timmes powerwalk, kändes absolut ljuvligt! Idag har jag sovit länge och sitter ännu också hemma. Har ljusbehandling om några timmar och sedan skall jag en sväng till skolan. Skönt att inte vara på jobbet idag, eftersom jag började hata min arbetsplats igår.

Jag bara längtar efter mammas och min shoppingresa till Riga! Kan vi inte åka redan? Nog för att jag vill spara ihop en aning mera pengar så att jag faktisk kan shoppa. Köpenhamn gick ju med ganska liten budjet....

Jag är helt obsessed med dessa Marc Jacobs ballerinor. Perfekta.

image212

!!

Jag kan bara inte komma över den här. Jag är så kär. Måste få!

idag vill jag ha...

            image211

Idag skulle jag behöva en ny telefon: så att jag kunde blogga och sätta upp foton i bloggen när som helst under dagen. Vilken uppiggning! Jag skulle också behöva ett ursött paraply, eftersom min röda Marimekko bara inte gör susen mera. Vill ha ett urfint av någon topdesigner! Så vill jag ha en ny arbetsplats och en shoppingrunda till Marc Jacobs.

Ösregn och dagdrömmar

                                    image210

Det har ösregnat hela dagen ute och jag har fantiserat mig lååååångt bort i solen, i en söt bikini, en fräsch och kall drink i handen, lugnande vågor och trevligt sällskap. Vad fantiserar du idag då?



Ballerinaextra

Jag har i månader sökt efter söta ballerinor! Jag har gått i alla skobutiker om och om igen, men jag hittar inte ett par som jag skulle tycka om. Jag tror att jag har bortskämt mig själv med dessa ljuvliga ballerinor på net-a-porter...

... glansiga av Miu Miu med gröna detaljer / Gula av Chloé / Svarta metalliska av Miu Miu med söta detaljer/ Söta röda av Alexander McQueen



Men som budjetversion hittar jag endast 2 som jag någotlunda gillar....

...Vita från Forever21/ Gula från Ellos



Men jag vill inte ha läderkopia eller plast, jag skulle vilja ha ordentligt material och hållbara!

Måndag

Jag vaknade på morgonen alldeles för tidigt för en måndagmorgon, öppnade gardinerna och såg detta:



Fy! Vilken utsikt! Regn?! Jag ville ju ha ballerinor och vårrock och solglasögon!

Jag tänkte ju iallafall sedan klokt och drog på mig jeans, stövlar och en 1 storlek för stor Naf Naf tröja. Varmt och skönt :)



Nu har jag då varit 1 timme på jobbet och skall försöka vara så sent som möjligt! Iallafall till 17:30! Hoppas jag kan hålla ut tills dess. Jag är ju så snål på pengar för vill ha en stor budjet i Riga :)

Shoppa Mochino

Detta skulle vara mitt val av Mochino:

image201

Shoppa Stella McCartney

Ibland drömmer man om, att man skulle vara typ den miljonte kunden till någon butik och få välja från butiken vad som helst! Nu drömmer jag om att jag skulle få dessa plagg av Stella McCartney... och visst passar de ju bra ihop allesammans?

image200

Lopptorg --- resa till Riga!

Godmorgon :) !

Antibiotikakuren har börjar verka på mig....var såå trött igår att jag ville bara sova. Magen var också sjuk. Men vi har med mamma beställt nu ett bord till ett lopptorg (vart man kan föra saker för en hel vecka) för vi tänkte skaffa lite pengar till vår kommande resa! I Maj då mina tenter är slut skall vi åka på shoppingresa till Riga :) !!

image198

Jag städade igår i mitt klädskåp och hittade en hel hög med kläder som jag inte mera använder. Jag har också 2 par skor som jag kan sälja bort. Förra gången vi förde med mamma saker dit förtjänade vi 400 euro! (3750 kronor) Så istället för att slänga grejerna kan man sälja dem och betala flygresan :)




Det som jag älskar med att åka till Riga är, att där finns en hel del fina hotell inne i centrum och de är billiga! Så man kan sätta sina pengar på shopping istället! Och det andra som jag älskar med Riga är att där finns Massimo Dutti, min favoritbutik av de billigare butikerna. Det som också finns i Riga som inte finns i Finland: Bik Bok, Zara Home, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho, Terranova, Bershka, Sonia Rykiel, Palazzo Italia med Gucci, Valentino, Versace, Dolce & Gabbana, Prada, Coccinelle, Mochino....och alla miljoner små, billiga skobutiker!!

Ny frisyr!!

Jag är så glad! Mitt hår är nämligen just sådant som jag önskade mig! Jag hatar om frissan inte lyssnar på vad man vill ha utan lagar bara så som hon/han själv tycker att är bäst. Jag hade en jätte söt och ung pojke som frissa och han lyssnade väldigt noga. Nu är håret alltså 10-15 cm kortare och riktigt riktigt blont. Skönt och piggt!

Vince

Den här gula klänningen från Vince skulle jag vilja ha! Den söta gula färgen skulle passa så bra i vårsol och med min kommande nya frisyr :)

image197

Ny frisyr :)

Idag skall jag till frissan!! Är så glad att få håret fint igen! :)

Paris i Finland!

Min största idol Paris Hilton är i Helsingfors idag ! !

image196

Om man bara kunde beställa.... vol.2: American Eagle Outfitters

God morgon!
Jag vaknade före väckarklockan, så nu har jag lite tid att blogga. Skall sedan till skolan, på lunch med Noora och sedan på jobb för resten av kvällen. Om jag kunde beställa grejer från AEO skulle den här söta klänningen komma hem i posten:

image195

Om man bara kunde beställa.... vol.2: Forever21

Detta skulle jag beställa fån Forever21:

En gul rock och ballerinor att ha med jeans

image187image188

En lila topp till lite festligare tillställningar

image189

En hel del klänningar (klicka större)


Och naturligtvis den här söta randiga kjolen och väskan!
image193
image194

Om man bara kunde beställa.... : Charlotte Russe

Jag hatar ibland att bo i Finland. Vi har absolut inte en enda trevlig klädbutik. Jag shopar därför oftast utomlands. Så vore det inte rättvist om vi skulle få beställa från nätet då en massa söta grejer? Men nej, i Finland kan man endast beställa från H&M och Ellos..... :(

Min pojkväns syster bor i USA och de har bjudit oss dit i sommar. Om vi har pengar skall vi åka. Och då tänker jag fråga jätte jätte snällt, att kan jag beställa lite grejer i posten till dem? Sedan kan jag ju ta hem dem i kapsäcken! Det här skulle jag beställa från Charlotte Russe....

En grön skjorta att ha med jeans eller linnesbyxor samt en etnisk topp att ha som uppigning till enfärgade kläder
image181image182

Och en hel del söta skor!
image183image184
image185image186

Godmorgon

image180

Godmorgon :)  Jag har blivit förtjust i vitt te. Förr drack jag grönt te eftersom grönt bränner en del kalorier. Nu har jag läst om att vitt te är ännu effektivare eftersom den hindrar endel fettceller att bildas! Dessutom innehåller vitt te mycket antioksidantter och det är ju viktigt för huden. Speciellt nu då jag måste hålla paus från ljusbehandligen för jag är på antibiotika kur :(

Idag har vi möte, eller rättare sagt bolagsstämma. Jag måste ju gå för vi bestämmer allt möjligt om budjeten med vår rörremont men det är såååå tråkigt! En massa gamlingar som gnäller om att det är hemskt att deras badrum, som de har förnyat 1963 skall nu lagas igen! Det är ju bara 40 år gammalt! Mrrrrrr :/

Massimo Dutti

För några år sedan var min pojkvän på resa i Madrid med sina vänner och då han kom hem hade han shoppat på någon underbar butik som hette Massimo Dutti. Han sa att de hade massor med kläder för kvinnor som jag kunde gilla. Jag glömde bort Massimo. Förra sommaren var Noora på jobb i Milano och hon berättade för mig att hon hade hittat en ljuvlig butik som heter Massimo Dutti. Jag blev ju väldigt nyfiken och så köpte jag ju 3 olika tröjor därifrån då jag var i Milano. Jag tänkte också köpa min vinterrock men sedan köpte jag den här från Stefanel:
image175

Men nu längtar jag igen efter Massimo Dutti! Det kan ju ha att göra med att Noora var under veckoslutet i Milano och shoppade där.... men jag piggade upp mitt kvälls-studerande med att kolla på några klassiska måsten från massimodutti.co.uk:

image176
image177
image178
image179

Vitt te och Tyra Show

Äntligen fungerar blogg.se !! Hurraa!!

Idag hade jag skola bara från 8 till 12. Efter det var jag på lunch med Noora och så satt vi på kaffe. Nu skall jag bara njuta av min lediga kväll. Skall äta ananas, dricka vitt te, sitta i sängen och studera och titta på Tyra Show från Youtube. Så har jag ju också en hel del olästa tidningar. Så här ser det alltså ut hos mig:
image174

RSS 2.0